Ciorba de crap cu legume si ardei iute

Printeaza

Ciorba de crap cu legume si ardei iute din: crap, ceapa, morcovi, radacina de pastarnac, telina, ardei grasi, orez, bors, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, oua, sare, piper, patrunjel, ardei iute, malai.

Ingrediente:Ciorba_de_crap_cu_legume_si_ardei_iute

  • un kg crap
  • doua cepe
  • 2 morcovi
  • o radacina de pastarnac
  • o telina mica
  • 2 ardei grasi
  • 50 g orez
  • 350 ml bors
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • o legatura ceapa verde
  • doua oua
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • ardei iute
  • malai

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se eviscerează, se spală şi se taie bucăţi potrivit de mari. Se condimentează şi se introduce la rece. Morcovii, rădăcina de păstârnac şi ţelina se curăţă, se spală, se taie cubuleţe sau se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele, cepele curăţate şi tocate şi se călesc zece minute. Se pun la fiert trei litri de apă, se toarnă legumele cu tot cu ulei şi se fierb zece minute. Se adaugă ardeii graşi tăiaţi julien sau cubuleţe, orezul şi se condimentează.

Când legumele sunt aproape fierte se adaugă peştele şi ceapa verde tocată mărunt, câteva cozi de pătrunjel întregi şi borşul. Se continuă fierberea încă zece minute la foc mic, apoi se adaugă ouăle bătute şi pătrunjel tocat.. Se mai fierbe ciorba cinci minute, se opreşte focul şi se acoperă cu un capac.

Se serveste calda sau rece, simpla, cu ardei iute sau cu mamaliga si patrujel tocat.

Ciorba de crap cu legume si ardei iute

Ciorba_de_crap_cu_legume_si_ardei_iute

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Gabriela Martin

    Foarte buna ciorba de crap si putin picanta, o nebunie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.