Ciorba de conopida cu morcovi si orez

Printeaza

Ciorba de conopida cu morcovi si orez din: conopida, ulei, ceapa, morcovi, ardei, pasta de tomate, orez, smantana, marar, patrunjel verde, sare, oase de vaca, sare de lamaie.

Ingrediente:Ciorba de conopida cu morcovi si orez

  • 1 conopida
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 2-3 rosii sau pasta de tomate
  • 1 lingura orez
  • 2-3 linguri smantana
  • marar
  • patrunjel verde
  • sare
  • 400 g oase de vaca
  • 1 varf cutit sare de lamaie

 

Mod de preparare:

Spargi oasele de vacă în bucăţi mici şi le speli cu multă apă rece, apoi le opăreşti şi le limpezeşti cu apă rece. Pui oasele la fiert în apă rece, la foc lent, iar când se formează spuma, o iei.

Adaugi sare şi, dacă este cazul, puţină apă rece, care provoacă o nouă formare a spumei, pe care o în­depărtezi din nou.

Fierbi supa circa 3 ore, după care o strecori. în supa de oase astfel obţinută, fierbi legumele (ceapa, morcovii şi ardeii), tăiate mărunt, înăbuşite în prealabil în ulei şi puţină supă de oase, circa 20 de minute, după care introduci co­nopida desfăcută în bucheţele şi orezul opărit şi limpezit.

Fierbi în continuare. La sfârşit, adaugi sare şi sare de lămâie după gust, smântână şi verdeaţa tocată mărunt.

Ciorba de conopida cu morcovi si orez

Ciorba de conopida cu morcovi si orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.