Ciorbă de coadă de vacă

O reteta de ciorba de coada de vaca cu usturoi, ceapa, morcov, foi de dafin, oua, smantana, otet, piper, sare, faina si leustean.

Ingrediente:

  • 1 kg coadă de vacă
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov mai mare
  • 3 foi de dafin
  • 5 ouă
  • 5 linguri de smântână
  • 3 lin­guri oţet
  • piper boabe
  • sare
  • 1/2 lingură făină
  • leuştean

 

Mod de preparare:

Pui coada de vacă la fiert în apă cât să o acopere. După ce fierbe circa 20 de minute, adaugi ceapa întreagă, morcovul, foile de dafin, boabele de piper şi o frunză de leuştean. Când carnea a fiert, strecori ciorba printr-o sită.

Scoţi carnea de pe oase şi o porţionezi în bucăţi potrivi­te. Pui din nou pe foc zeama împreună cu carnea. în acest timp, baţi ouăle cu smântâ­nă şi cu o jumătate de lingu­ră de făină. După ce ciorba a dat din nou în clocot, tragi oala de pe foc, iei 3 linguri de zeamă şi o adaugi peste ouăle bătute, amesteci bine şi torni în oală.

Mai adaugi usturoiul pisat şi vreo 2 lin­guri de oţet, apoi mai laşi pe foc mic să mai dea un clo­cot. Serveşti ciorba fierbinte cu ardei iute, smântână şi oţet alături, pentru ca fie­care să-şi adauge în farfurie cât doreşte.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • ciorba de coada de vita
  • ciorba de coada de vacuta
  • ciorba coada vita
  • ciorba de coada de vaca
  • supa de coada de vaca
  • ciorba din coada de vaca
  • supa de coada de vita
  • piftii din coada de vaca
  • coada de vita retete
  • ciorba de vacuta cu coada de vaca

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact