Ciorba de cartofi cu naut si busuioc
PrinteazaCiorba de cartofi cu naut si busuioc din: naut, cartofi, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, usturoi, ulei, foi de dafin, busuioc, sare.
Ingrediente:
- 1500 g năut
- 4 cartofi
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 6 căţei de usturoi
- 1 lingură ulei
- 1 foaie de dafin
- 1 lingură busuioc
- sare
Mod de preparare:
Pui de seara năutul la înmuiat în apă rece.
A doua zi înlocuieşti apa şi fierbi boabele, timp de 20-25 de minute, după care schimbi apa şi continui fierberea timp de 2 ore, în apă cu sare, până când boabele se înmoaie.
După ce a fiert năutul, cureţi, speli şi tai cubuleţe legumele.
Intr-o oală înăbuşi legumele cu uleiul şi cu 100 ml apă, stingi cu 1,5 l apă fierbinte, adaugi foaia de dafin şi busuiocul şi fierbi legumele 15-20 de minute, după care adaugi năutul fiert, potriveşti gustul de sare şi mai laşi să dea câteva clocote.
Pofta buna!