Ciorba de cartofi cu leustean

Printeaza

Ciorba de cartofi cu leustean

Ingrediente:Ciorba de cartofi cu leustean

  • 725 g cartofi
  • 1,5 1 apă
  • zarzavat de supă
  • 1 ceapă
  • 125 g grăsime
  • sare
  • leuştean
  • mărar
  • pătrun­jel verde
  • otet
  • lămîie sau sare de lămîie

Mod de preparare:

Tăiem zarzavatul ca tăiţeii şi îl împărţim în două : jumătate îl punem în apă să fiarbă împreună cu ceapa, iar jumătate în grăsimea înfierbîntată într-o tigaie, prăjindu-1 puţin fără să se rumenească. Punem zarzavatul prăjit în oala în care fierbe restul de zarzavat şi lăsăm să clo­cotească pînă se moaie zarzavatul.

Curăţăm cartofii, îi tăiem în cuburi mici (1 cm), îi spălăm bine şi îi punem în ciorbă. Cînd cartofii sunt gata, acrim zeama cu oţet, lămîie sau sare de lămîie.

Adăugăm leuştean, lăsăm să fiarbă pu­ţin şi îl scoatem. Servim ciorba cu mă­rar şi pătrunjel (nu prea mult) tăiate potrivit.

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • ciorba de cartofi cu leustean

1 comentariu

  1. E timpul sa fac si eu o ciorba de cartofi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.