Ciorba de cartofi cu ciolan afumat

Printeaza

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat din: cartofi, ciolan, ceapa, morcov, pastarnac, telina, ou, smantana, tarhon, leustean.

Ingrediente:Ciorba de cartofi cu ciolan afumat

  • 1 kg cartofi noi
  • 1 kg ciolan afumat
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină
  • 1 ou
  • 100 ml smântână
  • tarhon
  • leuştean

 

Mod de preparare:

Pune ciolanul la fiert până cade carnea de pe os. Adună spuma ori de câte ori este nevoie. Scoate carnea si, în zeama rămasă, fierbe ceapa tăiată mărunt, ţelina, morcovul şi păstârnacul, toate tăiate cubuleţe.

Când legumele sunt aproape fierte, adaugă cartofii cubuleţe şi carnea ruptă în fâşii. Lasă pe foc câteva minute, până când cartofii sunt bine pătrunşi.

La final, încorporează smântână bătută bine cu oul si aromatizează cu leuştean şi puţin tarhon tocat. Potriveşte gustul de sare şi serveşte cu crutoane.

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place ciorba de cartofi. Nu am incercat pana acum cu ciolan afumat. La aceasta reteta cred ca se potriveste si in ardei iute. Sigur o sa incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.