Ciorba de burta cu verdeata

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba de burta cu: burta de vita, oase de vita, telina, pastarnac, frunze de dafin, sare, boabe de piper, otet, oua, smantana, usturoi, patrunjel verde.

Ingrediente:

  • 2 oase de vită
  • 1,5 kg burtă de vită
  • 1 telină
  • 1 bucată păstâmac
  • 2 frunze dafin
  • sare
  • câteva boabe de piper
  • oţet
  • 4 gălbenuşuri
  • 500 g smântână
  • 8 căţei de usturoi
  • pătrunjel verde

Mod de preparare:

Pui la fiert, într-o oală încă­pătoare, burta, oasele, piperul şi frunzele de dafin, adunând spuma. Când burta şi oase­le sunt bine fierte, le scoţi şi le speli cu apă călduţă. Cureţi carnea de pe oase, tai burta fâşii şi strecori zeama.

Pui din nou pe foc su­pa, carnea şi burta împreu­nă cu ţelina şi păstârnacul da­te pe răzătoarea mică . Completezi cu apă caldă dacă este ne­voie, pentru ca ciorba să aibă o consistenţă potrivită. Conti­nui fierberea, la foc mic, până când zarzavatul este fiert. Să­rezi şi pui oţet, după gust. Separat, amesteci gălbenuşurile cu smântână şi cu un polonic de ciorbă. Adaugi gălbenuşuri­le în ciorba trasă de pe foc şi amesteci.

Pui din nou pe foc, adaugi usturoiul pisat, laşi să mardea un clocot, stingi focul şi acoperi cu un capac Ser­veşti ciorba fierbinte, cu ardei iute, smântână, pătrunjel to­cat deasupra şi oţet, du­pă gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.