Ciorba de burta cu patrunjel

Printeaza

Ciorba de burta cu patrunjel din: burta, morcov, patrunjel, ardei gras, ceapa, ciuperci, usturoi, patrunjel verde, leustean verde, zeama de lamaie, bulion, faina, smantana, sare, piper.

Poate te intereseaza si Ciorbă de burtă de vită

Ingrediente:Ciorba de burta cu patrunjel

  • 1/2 kg burta prefiarta
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 4 ciuperci albe
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • leustean verde
  • zeama de lamaie
  • 1 lingura de bulion
  • 1 lingura de faina
  • 2 linguri de smantana
  • sare si piper

Mod de preparare:

Morcovul si patrunjelul le dai pe razatoarea cu ochiuri mai mari. Ardeiul, ceapa, ciupercile le tai cubulete, iar patrunjelul il toci marunt. Pui zarzavatul impreuna cu burta dezghetata intr-o oala cu 4 litri de apa si lasi sa fiarba pana burta este moale.

Daca apa scade prea mult, mai poti completa. Adaugi o lingură de bulion si acresti dupa gust, cu zeama de lamaie sau otet, apoi mai dai un clocot. Amesteci 2 linguri de smantana cu 1 lingura de faina, subtiezi apoi cu zeama din ciorba si torni totul in oala.

Pui si usturoiul tocat marunt. Lasi sa dea in clocot, adaugi leustean tocat marunt si stingi focul.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.