Ciorba de burta (varianta)

Printeaza

Ciorba de burta 

Ingrediente:Ciorba de burta

  • 4 1 apă
  • 1 kg burtă
  • 1 picior de viţel
  • zarzavat de supă
  • 2 foi de dafin
  • 10 boabe piper
  • 2 linguri oţet
  • 2 gălbenuşuri
  • sare

 

Mod de preparare:

Se spală în mai multe ape şi se curăţă cu sare până rămîn albe, 1 kg de burtă şi un picior de viţel. Se pun la fiert în apă cu sare, cu un morcov, un pătrunjel şi o ceapă întreagă, foi de dafin, boabe de piper.

Se lasă să fiarbă bine la foc potrivit. Se scoate burta şi după ce s-a răcorit, se taie în formă de tăiţei mai groşi, de asemenea şi carnea de pe picior.

Se pun într-o oală, se strecoară zeama în care au fiert şi se lasă să mai dea câteva clocote. Se bat gălbenuşurile cu două linguri de oţet de vin sau o jumătate de lămâie şi se amestecă încet cu zeama din oală. Se serveşte fără să se mai pună pe foc.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ciorba de burta e preferata sotului. O sa-i fac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.