Ciorba de broccoli

O reteta delicioasa de ciorba de broccoli, morcov, telina, ardei gras, fenicul, ceapa rosie, varza creata, rosii, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel, smantana, crutoane.

Ingrediente:

  • un morcov
  • un sfert de ţelină
  • doi ardei graşi roşii
  • un ardei gras verde
  • 500 g broccoli
  • un fenicul
  • o ceapă roşie
  • 400 g varză creaţă
  • 3 roşii
  • 100 ml ulei de măsline
  • o lămâie
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • smântână
  • crutoane

Mod de preparare:

Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii subţiri. Ceapa roşie se curăţă, se spală, se taie peştişori şi se pune într- un castronel împreună cu feniculul tocat mărunt. Varza creaţă se spală, se taie în bucăţi mici şi se pune într-un castron. Se încinge jumătate din canti­tatea de ulei într-o cratiţă, se adaugă morcovul şi ţelina, se călesc cinci minute, se pun feniculul şi ceapa roşie.

Se călesc până se înmoaie, se adaugă frunzele de varză creaţă şi se mai ţin pe foc cinci minute, amestecând con­tinuu. Se pun la fiert doi litri de apă şi, când a început să clocotească, se adaugă legumele călite. Se condi­mentează, se fierb zece minute apoi se adaugă broccoli rupt în bucheţele mici. Când broccoli este aproape fiert se pun ardeii, restul de ulei de măsline şi se mai fierb zece minute la foc mediu.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • ciorba de broccoli
  • ciorba de brocoli
  • ciorba cu broccoli
  • ciorba cu brocoli
  • retete ciorbe cu brocoli
  • ciorba broccoli
  • ciorba de brocolli

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact