Ciorbă de berbecuţ

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba de berbecut cu: fasole verde, ardei gras, rosii, pasta de tomate, ceapa, morcov, dovlecel, ulei, bors, sare, piper, coriandru, frunze de telina.

Ingrediente:

  • 600 g carne de berbecuţ
  • 300 g fasole verde
  • doi ardei graşi
  • 4 roşii
  • o lingură cu pastă de tomate
  • o ceapă
  • un morcov
  • un dovlecel
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • 500 ml borş
  • sare
  • piper
  • coriandru
  • frunze de ţelină

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă de foi şi, după ce s-a spălat, se toacă mărunt. Se căleşte în uleiul încins împreună cu ardeii tăiaţi julien şi carnea de berbecuţ tăiată bucăţi mai mici. Se lasă circa zece minute, apoi se adaugă dovlecelul tăiat felii şi morcovul tăiat cubuleţe.

Se călesc încă cinci minute, se pune fasolea verde tăiată în bucăţi mai mici şi se mai lasă cinci minute. Se aşază toată compoziţia într-o oală cu trei litri de apă, se condimentează şi se fierbe până ce carnea şi legumele s-au înmuiat.

Se adaugă roşiile date prin râzătoare şi borşul în care s-a dizolvat pasta de tomate. Se fierbe încă zece minute, se pre­sară frunze de ţelină sau coriandru tocat şi se serveşte imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.