Reteta ciorba de ardei umpluti

Printeaza

Reteta ciorba de ardei umpluti din: ardei, carne, orez, patrunjel, ceapa, ou, morcovi, patrunjel, sare, piper, bulion.
Reteta ciorba de ardei umpluti

Ingrediente:

  • 12 ardei grasi de marime potrivita
  • 500 g de carne
  • 60-80 g de orez
  • patrunjel
  • o ceapa potrivita
  • un ou
  • 3-4 morcovi
  • 2-3 radacini de patrunjel
  • sare
  • piper
  • bulion dupa gust

Mod de preparare:

Carnea se da prin masina de tocat si se adauga ceapa taiata marunt, orezul bine spalat, oul,verdeata, sare si piper, dupa gust. Se amesteca bine compozitia.

Ardeii se curata de cotor,avand grija sa ramana intregi, apoi se spala si se lasa sa se scurga. Se umplu ardeii cu compozitia de carne si se pun deoparte.

Daca, totusi, vreun ardei se rupe, se taie cubulete si se pune in oala. Tot in oala se pun morcovii si radacinile de patrunjel curatati, spalati si taiati cubulete.

Se adauga o ceasca cu apa si se lasa zarzavatul sa se inabuse. Apoi se completeaza cu apa si se lasa la fiert.

Cand apa a inceput sa clocoteasca, se pun ardeii umpluti si se fierb vreo 15-20 de minute.

Se adauga apoi bulion dupa gust, se mai gusta de sare, mai dam un clocot si servim cu smantana si patrunjel verde, tocat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu am mancat o astfel de ciorba pana acum

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.