Ciorba cu perisoare de stiuca sau peste alb

Printeaza

Ciorba cu perisoare cu stiuca sau peste alb

Ingrediente:Ciorba cu perisoare de stiuca sau peste alb

  • 1,5 kg ştiucă (sau peşte alb)
  • 350 g ceapă
  • 200 g franzelă
  • 150 g morcov
  • 100 g albitură
  • 400 g roşii
  • 100 g orez
  • 2 ouă
  • 100 g lămâie
  • 150 g smântână
  • 100 ml ulei
  • 2 legături pătrunjel verde
  • 2 legături leuştean

 

Mod de preparare:

Se trec de două ori prin maşina de tocat cu sită deasă fileurile de ştiucă, cu 200 g ceapă şi franzela înmuiată în apă şi stoarsă bine. Se adaugă ouăle, o legătură de pătrunjel şi una de leuştean tocate mărunt, se condimentează şi se sărează.

Se amestecă toate şi se formează perişoare mici. Restul de 150 g ceapă se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. Se adaugă morcovii şi albitura rase şi se călesc împreună câteva minute. Se adaugă 3 litri de apă şi se fierbe circa 1 oră.

Se adaugă perişoarele, roşiile curăţate de coajă şi seminţe tăiate în cuburi şi orezul care a fost fiert separat. Se mai fierbe 20 de minute, se adaugă smântână şi se acreşte cu zeama de lămâie. Se potriveşte gustul de sare şi se adaugă pătrunjelul şi leuşteanul verde tocate.

Ciorba cu perisoare cu stiuca sau peste alb

Ciorba cu perisoare cu stiuca sau peste alb.jpg Ciorba cu perisoare cu stiuca sau peste alb1.jpg Ciorba cu perisoare cu stiuca sau peste alb2.jpg Ciorba cu perisoare cu stiuca sau peste alb3.jpg Ciorba cu perisoare cu stiuca sau peste alb4.jpg

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.