Ciorba cu legume si smantana

Printeaza

Ciorba cu legume si smantana din: cartofi, conopida, ardei gras, ardei capia, dovlecel, ceapa, morcovi, rosii, mazare, telina, suc de rosii, ulei de floarea soarelui, tarhon, sare, marar, smantana, iaurt.

Ingrediente:Ciorba_cu_legume_si_smantana

  • doi cartofi
  • 500 g conopida
  • un ardei gras
  • un ardei capia
  • un dovlecel
  • doua cepe
  • doi morcovi
  • 4 rosii
  • 100 g mazare
  • o telina
  • 300 ml suc de rosii
  • 4 linguri cu ulei de floarea soarelui
  • o lingurita cu tarhon
  • sare
  • marar
  • smantana
  • iaurt

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se pun într-un bol cu apă rece. Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe.

Ardeii se curăţă, se spală şi se taie mărunt sau felii subţiri. Dovlecelul se spală, se taie în jumătăţi, apoi felii. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie sferturi.

Se pune uleiul la încins într-o cratiţă, se pun legumele feliate şi cele tăiate cuburi şi se călesc zece minute. Se toarnă totul într-o oală unde fierb trei litri de apă, se fierb timp de 15 minute, apoi se adaugă mazărea şi se condimentează.

Se fierb 10 minute, se adaugă cartofii şi conopida bucheţele, se mai fierb 15 minute, apoi se adaugă sucul de roşii.

Se condimentează dacă mai este nevoie şi se continuă fierberea încă zece minute.

Se serveste calda sau rece, presarata cu marar si tarhon tocate, cu smantana sau iaurt.

Ciorba cu legume si smantana

Ciorba_cu_legume_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.