Ciorbă cu legume de vară

Printeaza

O reteta de ciorba cu legume de vara din: ceapa, morcov, cartofi, patrunjel sau pastarnac, ardei gras, fasole pastai, dovlecel, varza, rosii, ulei, suc de lamaie, leustean si sare.

Ingrediente:Ciorbă cu legume de vară

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac
  • 1 ardei gras
  • 1 mână de fasole păstăi
  • 1 dovlecel mic
  • 1 varză mică, mică
  • 2-3 roşii bine coapte
  • 100 ml ulei
  • suc de la 2 lămâi
  • câteva fire de leuştean
  • sare

 

Mod de preparare:

In oala de ciorbă se încinge uleiul şi se pun să se înmoaie ceapa, morcovul, albitura şi ardeiul gras, curăţate şi tăiate mărunt.

După ce acestea s-au înmuiat, se adaugă cartofii tăiaţi cuburi mici, varza tăiată mai mare, fasolea ruptă şi se lasă să se călească maximum 2 minute.

Apoi se toarnă circa 2 l de apă şi se lasă la fiert. După ce au fiert cartofii, se pun roşiile tăiate în opt şi dovlecelul tăiat cubuleţe. Se storc lămâile şi se strecoară sucul.

După ce au fiert roşiile şi dovlecelul, se trage oala de pe foc şi se acreşte, după gust, cu sucul de lămâie.

Ciorbă cu legume de vară

Ciorbă cu legume de vară

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ciorbe de vara
  • ciorba de legume de vara
  • ciorba de vara de legume
  • ciorba de vara cu legume
  • supa de vara

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.