Ciorba cu hering

Printeaza

Ciorba cu hering din: file de hering, fasole, naut, ceapa, morcov, telina, rosii, bors, ulei, sare, piper, leustean, smantana, paine.

Ingrediente:Ciorba cu hering

  • 500 g fileuri de hering
  • 200 g fasole roşie
  • 150 g năut
  • un sfert varză creaţă
  • o ceapă
  • un morcov
  • un sfert de ţelină
  • 3 roşii
  • 250 ml borş
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • leuştean
  • smântână
  • pâine neagră

 

Mod de preparare:

Năutul şi fasolea roşie s.e pun la înmuiat cu o seară în ainte, apoi se scurg de apă şi se pun într-un castron. Intr-o oală se pun la fiert tirei litri de apă şi o linguriţă de saire. Se pune năutul, se fierbe timp de 15 minute, apoi se adaugă ceapa curăţată de foi şi tăiată peştişori.

Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se tcaie în cubuleţe. Se pun peste legumele din oală, se adaugă uleiul şi se lasă să fiarbă până când legumele sunt aproape fierte.

Se presară varza spălată şi tăiată în fâşii, roşiile date pe râzătoare şi se mai lasă să fiarbă timp de 15 minute. Se pun fileurile de hering, se toarnă borşul, se condi­mentează, se presară leuşteanul tocat şi se fierbe la foc mic timp de zece minute.

Se serveşte fierbinte, cu smântână şi pâine neagră.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • ciorba de peste hering

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.