Ciorbă cu hamsii afumate

Printeaza

Ciorbă cu hamsii afumate din: hamsii afumate, morcovi, telina, ceapa, fenicul, cartofi, ardei grasi, rosii, faina, frunze de dafin, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Ciorba_cu_hamsii_afumate

  • 200 g hamsii afumate
  • doi morcovi
  • o telina mica
  • o ceapa
  • un fenicul
  • 4 cartofi
  • doi ardei grasi
  • 5 rosii
  • o lingura de faina
  • doua frunze de dafin
  • o lingura paste de tomate
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Feniculul si ceapa se curata, se spală şi se taie peştişori. Ţelina şi morcovii se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie cubuleţe. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele şi se călesc la foc potrivit până se înmoaie.

Se pune o oală cu doi litri de apă la fiert şi, când începe să clocotească, se adaugă legumele călite. Se lasă să fiarbă legumele 10 minute, se adaugă cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi şi ardeii graşi tăiaţi cubuleţe.

Se condimentează, se fierb 15 minute la foc potrivit, apoi se adaugă roşiile date pe râzătoare, frunzele de dafin şi pasta de tomate dizolvată în puţină apă împreună cu făina.

Se presară cozi de pătrunjel tocate, se fierbe totul zece minute şi se adaugă hamsiile afumate, clătite cu apă fierbinte. Se mai fierbe 5 minute la foc mediu, apoi se opreşte focul. Se serveste fierbinte presarata cu patrunjel proaspat tocat.

Ciorbă cu hamsii afumate

Ciorba_cu_hamsii_afumate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.