Ciorbă cu gogosar murat
PrinteazaO reteta de ciorba de gogosar murat, ceapa, usturoi, morcovi, suc de rosii, foi de dafin, cartofi, bors si sare.
Ingrediente:
- 2 cepe
- 3 căţei de usturoi
- 3 morcovi
- 2 rădăcini pătrunjel + frunzele
- 2 linguri suc de roşii
- 2-3 foi de dafin
- 5-6 cartofi
- 1 gogoşar murat
- 1 cană borş sau 3 linguri zeamă de lămâie
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi toate legumele, tai mărunt ceapa şi usturoiul, morcovii şi rădăcinile de pătrunjel rondele şi cartofii cubuleţe. Căleşti ceapa în 4-5 linguri de ulei, apoi adaugi morcovii, pătrunjelul, usturoiul şi le căleşti împreună.
Torni apoi 2 l de apă, adaugi cartofii şi gogoşarul tăiat bucăţele şi laşi la fiert. După ce au fiert toate, pui sucul de roşii, potriveşti de sare şi laşi să mai fiarbă.
Acreşti cu borşul fiert separat sau cu zeama de lămâie, mai dai într-un clocot, presari frunzele de pătrunjel şi ciorba e gata.
Pofta buna!