Ciorba cu galuste

Printeaza

 

O reteta delicioasa de ciorba cu galuste din: patrunjel, morcov, pastarnac, ulei, boia dulce, sare, piper, bors, ceapa, radacina de patrunjel si faina.

Ingrediente:Ciorba cu galuste

  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • ulei
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • borş
  • 1 ceapă
  • pătrunjel verde

Ingrediente găluşte :

  • 1 ceapă
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură apă

 

Mod de preparare:

Speli, cureţi şi toci mărunt zarzavaturile şi le pui într-o oală la fiert cu puţină sare. Intr-o tigaie pregăteşti un rântaş dintr-o ceapă tocată fin, ulei, boia şi o adaugi peste zarzavaturile care fierb separat.

Găluştele le pregăteşti într-o farfurie adâncă din ceapa tocată fin şi rumenită, făină şi apă. Amesteci formând o pastă bine legată astfel ca atunci când o adaugi cu linguriţa în ciorbă să nu se desfacă.

Când sunt aproape fierte găluştele, adaugi şi borşul. Laşi să dea în două-trei clo­cote, sărezi, piperezi după gust şi opreşti focul. Presari pătrunjel verde tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.