Ciorba cu galuste de ficat

Printeaza

 O reteta delicioasa de ciorba cu galuste din ficat de vita, os de vita, pastarnac, morcov, ou, faina, ceapa, lamaie, smantana, sare, piper, patrunjel si telina.

Ingrediente:Ciorba cu galuste de ficat

  • 1 bucată os de vită
  • 1 ficat vită
  • 1 păstârnac
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 2-3 linguri făină
  • 1 ceapa
  • 1 lămâie
  • smântână
  • sare
  • piper
  • câteva frunze de pătrunjel
  • 1 ţelină

 

Mod de preparare:

Faci o supă din osul de vită împreună cu rădăcinile. Le laşi să fiarbă 40-50 minute, după care le strecori, lei ficatul de vită şi îl treci prin maşina de tocat, îl amesteci cu oul crud, sare, piper proaspăt măcinat. Ada­ugi făină, atât cât îţi trebuie ca să se lege compoziţia. Supa strecurată o pui din nou la fiert cu o ceapă cră­pată în patru.

Când începe să clocotească pui cu lingura din compoziţia de ficat, mici găluşte. Laşi să fiarbă. Acreşti cu zeama de la o lămâie şi dregi cu smântână. Deasupra poţi să presari pătrunjel tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.