Ciorba cu file de peste si castraveti in saramura

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba cu: peste, saramura, apa, patrunjel, leustean, castraveti murati, masline, ceapa, ulei, faina, smantana.

Ingrediente:Supa si ciorbe

  • 1.200kg peste file proaspăt (poţi face şi cu crap), oceanic
  • 1/2 I zeamă de castraveţi în saramură
  • 11/2 I apă sau zeamă de peşte
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură leuştean
  • 250 g castraveţi muraţi
  • 200 g măsline fără sâmburi
  • 1 ceapă
  • 50 g ulei
  • 1/2 lingură făină
  • 200 g smântână

 

Mod de preparare:

Peştele fileuri îl tai bucăţi, îl fierbi cu zeama de castraveţi, apă sau zeama de la peşte, castraveţii curăţaţi şi tăiaţi mărunt, ceapa tocată şi măslinele.

Separat, faci un sos din ulei şi făină, îl torni peste supă şi mai fierbi totul, încă 10 minute.

Când e gata ciorba, o dregi cu smântână şi verdeaţă toca­tă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.