Ciorba cu dovlecei, ardei gras si cartofi

Printeaza

Ciorba cu dovlecei, ardei gras si cartofi din: morcovi, ceapa, cartofi, ardei gras, dovlecel, suc de lamaie, ulei, patrunjel, sare.

Ingrediente:Ciorba_cu_dovlecei_ardei_gras_si_cartofi

  • 2 morcovi
  • 2 cepe mici
  • 4-5 cartofi
  • un ardei gras verde
  • un dovlecel
  • sucul unei lamai
  • 2 linguri ulei
  • cateva fire patrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie mărunt, morcovii, dovlecelul şi cartofii, cuburi mici, iar ardeiul fâşii. In oala de fiert ciorba se încinge uleiul şi apoi se pun toate legumele.

Se lasă la călit 10 minute, la foc mic. Se toarnă apă în funcţie de cât de deasă se doreşte a fi ciorba şi se lasă la fiert, potrivind gustul de sare.

Se verifică dacă legumele sunt fierte şi se acreşte cu sucul strecurat de lămâie. Se sărează, după gust. Se trage oala de pe foc, se pune pătrunjel şi se lasă 5 minute cu capac deasupra.

Ciorba cu dovlecei, ardei gras si cartofi

Ciorba_cu_dovlecei_ardei_gras_si_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.