Ciorba cu conopida

Printeaza

Ciorba cu conopida din: conopida, ardei capia, gogosari, usturoi, ceapa, boia dulce, sare, piper, ulei, apa, suc de rosii, bors.

Ingrediente:Ciorba_cu_conopida

  • 400 g conopida
  • 1 ardei capia
  • 2 gogosari
  • 3 catei de usturoi
  • 1 legatura de ceapa
  • 20 g boia dulce
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei
  • 4 l apa
  • 1 l suc de rosii
  • 700 ml bors sau 1/2 plic de bors instant

 

Mod de preparare:

Speli şi tai legumele, iar conopida o desfaci în bucheţele. Opăreşti conopida cu apă şi sare, apoi o fierbi. Dacă vrei să rămână albă, adaugi puţin lapte. Căleşti legume­le în ulei, câteva minute.

Adaugi 4 l de apă peste legumele înăbuşite. Pui si sucul de roşii si mai lasi cior­ba pe foc 20 de minute.

O condi­mentezi după gust, apoi adaugi borşul şi o dai în clocot. Adaugi conopida şi ornezi ciorba cu cea­pă proaspătă tocată fin.

Ciorba cu conopida

Ciorba_cu_conopida

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu ciorba cu conopida sa vedem ce iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.