Ciorba cu carne de oaie, legume si smantana

Printeaza

Ciorba cu carne de oaie, legume si smantana din: apa, carne grasa de oaie, cartofi, ceapa, patrunjel, telina, varza, castarvete murat, ardei gras, rosii, ou, smanana, foi de dafin, sare, piper, ardei iute, leustean si verdeata.

 

Ingrediente:Ciorba_cu_carne_de_oaie_legume_si_smantana

  • 8 pahare apă
  • 500 g carne grasă de oaie
  • 4 cartofi
  • 4 cepe
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • ½ rădăcină ţelină
  • ¼ căpăţână varză
  • 1 castravete murat
  • 1 ardei gras
  • 2 roşii
  • 1 ou
  • 3 linguri smântână
  • foi de dafin
  • sare
  • piper negru boabe
  • ½ ardei iute
  • 1 lingură leuştean verde tăiat
  • 2 linguri verdeaţă tăiată (mărar şi pătrunjel)

 

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata, având grijă să nu clocotească.

Se adaugă sarea, feliile de cartofi. Când se înmoaie cartofii, se adaugă ceapa, rădăcinile de pătrunjel şi ţelina  tăiate mășcat, varza, castravetele murat, curăţat de coajă şi seminţe şi prăjit uşor.

Peste 15-20 minute se pune ardeiul gras, tăiat fidea, roşiile mărunţite, piperul, foile de dafin, ardeiul iute, leuşteanul verde.

Se ia de pe foc, se adaugă ou bătut cu smântână. Ciorba se serveşte calda, presărată cu verdeaţă.

Ciorba cu carne de oaie, legume si smantana

Ciorba_cu_carne_de_oaie_legume_si_smantana

Pofta buna!

 

 

 

Ciorbă de Găină Tradițională

Ciorbă de Găină Tradițională din: gaina, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, rosii, ardei gras, apa, sare, piper, patrunjel. Descoperă gustul autentic al ciorbei de găină, o rețetă profund înrădăcinată în tradiția culinară românească. Această ciorbă combină perfect aromele bogate și texturile suculente ale găinii cu o varietate de legume proaspete, creând un fel de […]

Ciorbă Tradițională de Găină cu Tăieței

Ciorbă Tradițională de Găină cu Tăieței din: gaina, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, ceapa, rosii, taietei de casa, patrunjel verde, sare, piper, boia dulce, apa. Descoperă gustul autentic al tradiției culinare românești cu această rețetă de ciorbă de găină cu tăieței. Un preparat reconfortant și plin de savoare, această ciorbă reprezintă o combinație perfectă între […]

Ciorbă cu Carne de Porc – Rețetă Autentică

Ciorbă cu Carne de Porc – Rețetă Autentică din: carne de porc, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, ardei gras, cartofi, telina, rosii, ulei, leustean, sare, piper, apa. Descoperiți farmecul bucătăriei românești cu această rețetă de ciorbă de porc, o mâncare îndrăgită și răspândită în toată România. Această rețetă combină gustul autentic al bucătăriei tradiționale cu […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.