Ciorbă cu carne de miel

Printeaza

Ciorbă cu carne de miel din: carne de miel, ulei, rosii, pasta de tomate, ceapa rosie, ciuperci, rozmarin verde, usturoi, vin alb, sare, piper, malai, castarveti murati.

Ciorba_cu_carne_de_miel

Ingrediente:

  • un kilogram de carne de miel
  • 300 ml ulei
  • 800 g rosii
  • o lingura cu pasta de tomate
  • doua cepe rosii
  • 400 g ciuperci
  • doua crengute de rozmarin verde
  • 4 catei de usturoi
  • 500 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
  • malai
  • castraveti murati

 

Mod de preparare:

Carnea de miel se taie bucati, se spală, se scurge de apă şi se condimentează. într-o cratiţă se încinge uleiul, apoi se adaugă carnea de miel. Se prăjeşte pe toate părţile până devine aurie, se scoate într-un vas şi în locul cărnii se pune ceapa tăiată felii. Se căleşte cinci minute, se adaugă ciupercile tăiate în jumătăţi şi se prăjesc zece minute.

Se pun roşiile date prin râzătoare, pasta de tomate dizolvată în puţină apă şi vinul alb. Se pune carnea de miel, sare şi piper după gust şi o crenguţă de rozmarin.

Ciorba_cu_carne_de_miel_02

Se toarnă o cană cu apă, se amestecă şi se fierbe până ce carnea de miel poate fi pătrunsă cu o furculiţă. Se adaugă usturoiul tăiat felii, se verifică de gust şi se mai fierbe zece minute.

Se serveste totul fierbinte cu mamaliga sau castraveti murati.

Ciorba_cu_carne_de_miel

Ciorbă cu carne de miel

Ciorba_cu_carne_de_miel_03

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.