Ciorba cu carne afumata

Printeaza

Ciorba cu carne afumata din: zeama de varza, morcovi, carne afumata, cartofi, telina, patrunjel, ou, leusten, apa, sare.

Ingrediente:Ciorba cu carne afumata

  • 1 1/2 l zeamă de varză
  • 500-700 g carne afumată
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ţelină micuţă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 ou
  • leuştean
  • 2-3 l apă
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune apă rece la fiert într-o oala, iar când începe să fiarbă, pune carnea afumată tăiată. Ai grijă să iei mereu spuma care se formează.

Lasă să fiarbă la foc potrivit şi, când e fiartă pe jumătate, adaugă zarzavatul tăiat. Când au fiert carnea şi legumele, adaugă zeama de varză acră, strecurată în prealabil, după gust – mai acră sau nu.

Inainte de a stinge focul, gustă dacă ciorba mai are nevoie de puţină sare. După ce s-a răcorit un pic, drege-o cu un ou bătut bine.

Presară verdeaţa tocată.

 

Ciorba cu carne afumata

Ciorba cu carne afumata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa fac si eu ciorba asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.