Ciorba ardeleneasca
PrinteazaCiorba ardeleneasca din: cartofi, rasol de vitel, fasole verde, bors, morcovi, ceapa, ardei, sare, piper, paprika, patrunjel si leustean.
- 6 cartofi
- un kg rasol de vitel
- 200 g fasole verde pastai
- un l bors
- 2-3 morcovi
- 2 cepe
- 1-2 ardei
- sare
- piper
- o lingura paprika
- o legatura patrunjel
- o legatura leustean
Mod de preparare:
Se curăţă rasolul de viţel şi se pune la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare.
Se spumează în timpul fierberii şi se lasă la foc potrivit, acoperit cu un capac. Separat, se curăţă morcovii, ceapa, ardeii, fasolea şi cartofii. Se spală, se taie bucăţi mari şi se pun să fiarbă împreună cu rasolul de viţel.
Se condimentează cu sare, piper şi paprika şi se fierb la foc potrivit.
Borşul se strecoară şi se fierbe separat în câteva clocote. în borş, se adaugă câteva frunze de leuştean pentru a-i da o aromă mai specială.
După ce au fiert toate legumele, se scoate rasolul, se desface carnea de pe os şi se taie bucăţele. Se adaugă borşul şi se serveşte ornată cu leuştean şi pătrunjel.
Ciorba ardeleneasca
Pofta buna!
Eu pun si ciuperci in ciorba asta!