Ciorba ardeleneasca

Printeaza

Ciorba ardeleneasca din: cartofi, rasol de vitel, fasole verde, bors, morcovi, ceapa, ardei, sare, piper, paprika, patrunjel si leustean.

Ingrediente:Ciorba_ardeleneasca

  • 6 cartofi
  • un kg rasol de vitel
  • 200 g fasole verde pastai
  • un l bors
  • 2-3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1-2 ardei
  • sare
  • piper
  • o lingura paprika
  • o legatura patrunjel
  • o legatura leustean

 

Mod de preparare:

Se curăţă rasolul de viţel şi se pune la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare.

Se spumează în timpul fierberii şi se lasă la foc potrivit, acoperit cu un capac. Separat, se curăţă morcovii, ceapa, ardeii, fasolea şi cartofii. Se spală, se taie bucăţi mari şi se pun să fiarbă împreună cu rasolul de viţel.

Se condimentează cu sare, piper şi paprika şi se fierb la foc potrivit.

Borşul se strecoară şi se fierbe separat în câteva clocote. în borş, se adaugă câteva frunze de leuştean pentru a-i da o aromă mai specială.

După ce au fiert toate legume­le, se scoate rasolul, se desface carnea de pe os şi se taie bucăţele. Se adaugă borşul şi se serveşte ornată cu leuştean şi pătrunjel.

Ciorba ardeleneasca

Ciorba_ardeleneasca

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Eu pun si ciuperci in ciorba asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.