Ciorbă ardelenească din picioare de porc

Printeaza

Ciorbă ardelenească din picioare de porc din: picioare de porc, ceapa, morcov, patrunjel, telina, orez, patrunjel, tarhon, galbenus, sare, otet, smantana, faina.

Ingrediente:Ciorba_ardeleneasca_din_picioare_de_porc

  • 700 g picioare de porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 2 linguri orez
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura tarhon
  • 1 galbenus
  • sare
  • otet
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura faina

 

Mod de preparare:

Pârleşti picioarele de porc la fla- cără|ţ.âacă este nevoie), le cureţi, le speli bine, apoi le pui la fiert în 3 litri de apă cu sare.

Iei spuma de câte ori este nevoie. Când picioarele sunt aproape fierte, adaugi zarzavaturile curăţate şi tăiate fideluţă.

Continui fierberea până când carnea este bine fiartă şi se desprinde de pe oase. Scoţi picioarele şi le cureţi de carne.

Orezul, ales şi spălat, îl fierbi pe jumătate, îl scurgi de apă şi îl pui în oala de ciorbă, să fiarbă cu zarzavatul.

Intr-un castron, amesteci făina cu gălbenuşul şi smântână, subţiezi cu puţină zeamă şi torni în ciorbă, amestecând.

Mai fierbi câteva minute, adaugi 1/2 din tarhonul tăiat mărunt şi acreşti totul cu oţet, după gust.

Pui bucăţile de carne şi mai dai un clocot.

Presari restul de tarhon şi pătrunjelul tocat mărunt şi serveşti cu pâine prăjită.

Ciorbă ardelenească din picioare de porc

Ciorba_ardeleneasca_din_picioare_de_porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.