Ciorbă aită (cu usturoi)

Printeaza

Ciorbă aită din: aripioare de pui, orez, ardei gras, ceapa, mrocovi, catofi, usturoi, galbenus, faina, tarhon, sare, piper, ulei, otet, smantana.

Ingrediente:Ciorbă aită (cu usturoi)

  • 1/2 kg aripioare sau ciocănele de pui
  • 2 linguri orez
  • 1 ardei gras de la congela­tor sau 1 lingură pastă de ardei
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1/2 căpăţână usturoiului
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură făină
  • tarhon
  • sare
  • piper
  • ulei
  • oţet
  • smântână (facultativ)

 

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli ari­pioarele, le pui la fiert într-o oală cu 3-4 l de apă şi sare şi spumuieşti din când în când.

Cureţi legumele, tai apoi mărunt ceapa, cartofii şi 1 morcov, le adaugi în oală o dată cu orezul spălat şi scurs bine şi ardeiul decongelat pe jumătate şi tăiat fâşii.

Intre timp, morcovul rămas îl dai pe răzătoarea fină, îl căleşti puţin în ulei şi când legumele sunt pe jumătate fierte, îl adaugi în ciorbă.

După ce au fiert bine toate pui usturoiul pisat, sare, piper, tarhon şi oţet după gust, dai oala deoparte şi dregi ciorba cu gălbenuşul amestecat cu făina şi puţină zeamă. O serveşti cu multă smântână.

Ciorbă aită (cu usturoi)

Ciorba_aita(cu_usturoi)

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • ciorbă aită
  • ciorba aita de pui
  • ciorba aita cu orez
  • ciorba aita de porc
  • ciorba aita de pui cu orez
  • ciorba aita de pui ardeleneasca
  • ciorba cu usturoi
  • supa de usturoi ardeleneasca
Sumar
recipe image
Nume reteta
Ciorbă aită (cu usturoi)
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

3 comentarii

  1. Maria Antonescu

    Delicioasa este ciorba asta

  2. Foarte buna ciorba cu usturoi

  3. Este o ciorba delicioasa, eu asa fac ciorba cu usturoi:

    Ingrediente:

    10-12 catei de usturoi
    4 cani de supa de pui
    O ceapa taiata marunt
    O legatura de patrunjel tocat
    O jumatate de cana de branza rasa
    O lingura de unt
    1 ½ linguri de faina
    Sare si piper dupa gust

    Mod de preparare:

    Curata si taie cateii de usturoi marunt. Pune intr-o cratita untul la topit si adauga usturoiul si ceapa. Lasa-le pe foc pana observi ca au capatat o culoare usor aurie. Adauga faina si continua sa amesteci pe foc pentru inca 3-4 minute.

    Adauga supa de pui treptat, amestecand in continuu, dupa care lasa totul pe foc sa fiarba.

    Potriveste ciorba de sare si piper si adauga patrunjelul tocat marunt. Dupa ce ai facut toate acestea, lasa ciorba sa fiarba pentru inca 25-30 de minute, la foc mic.

    Cand este gata, serveste-o intr-un bol, nu inainte de a presara deasupra putina branza rasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.