Ciolan de porc in bere neagra

Printeaza

Ciolan de porc in bere neagra din: ciolan de porc, dafin, cuisoare, piper, bere neagra, usturoi, mustar, miere, boia dulce, ceapa, sare, piper, cartofi, ou, faina.

Ingrediente: Ciolan_de_porc_in_bere_neagra

  • 2 ciolane de porc
  • 2 foi de dafin
  • 10 cuişoare întregi
  • 10 boabe de piper
  • 500 ml bere neagră
  • 8 căţei de usturoi
  • 4 linguri muştar
  • 1-2 linguri miere
  • 1 lingură boia dulce
  • 4 cepe
  • sare, piper

Ingrediente găluşte:

  • 750 g cartofi
  • 1 ou
  • 300 g făină

Mod de preparare:

Se curăţă ciolanul, se aşază într-o oală şi se acoperă cu apă; se adaugă cuişoare, dafin şi piper; se lasă să fiarbă 50 minute la foc moale, apoi se scoate din oală.

Se dă în clocot berea şi se adaugă usturoiul tocat, muştarul, mierea şi boiaua. Se decojeşte ceapa şi se taie în opt. Se pune ciolanul într-o tavă şi se aşază alături ceapa; se toarnă deasupra marinata de bere. Se sărează, se piperează şi se acoperă cu un capac; se coace la cuptor 1 oră.

Se îndepărtează apoi capacul şi se mai coace ciolanul 40 minute până ce se rumeneşte.

Intre timp se prepară găluştele de cartofi: se decojesc cartofii, se rad şi se storc. Se aşază într-un castron şi se adaugă sare, ou şi făină.
Se frământă, se modelează bile şi se fierb în apă cu sare timp de cca 10 minute.

Ciolan de porc in bere neagra

Ciolan_de_porc_in_bere_neagra

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.