Ciolan de porc cu legume

Printeaza

Ciolan de porc cu legume

Ciolan de porc cu legume

Ingrediente:

  • 4 bucăţi ciolan de porc
  • 200 g costiţă
  • doi morcovi
  • doi ardei graşi
  • o legătură de ceapă verde
  • o legătură de usturoi verde
  • un vîrf de cuţit de boia iute
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare, piper
  • pătrunjel
  • varză murată

Preparare:

Carnea de porc se spală cu apă rece, se şterge cu un şervet absorbant, se unge cu ulei şi se condimentează. Se presară boiaua iute, se aşază într-o tavă cu puţin ulei, apă, sare şi piper.

Se pun feliile de costiţă, se introduce tava în cuptorul încins şi se ţine pînă cînd carnea de porc capătă o culoare aurie şi poate fi pătrunsă cu dinţii unei furculiţe.

Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală, se taie cubuleţe şi se pun lîngă morcovi.

Se încinge ulei într-o tigaie, se aşează morcovii şi se călesc timp de cinci minute. Se adaugă ardeii, ceapa verde şi usturoiul spălate şi tăiate rondele.

Se mai lasă pe foc încă cinci minute, se adaugă verdeaţă tocată şi se servesc alături de carnea de porc şi de costiţă.

Ciolan de porc cu legume

Ciolan de porc cu legume.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place ciolanul de porc, e foarte suculent. Foarte, foarte bun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.