Ciolan afumat de porc cu varza si cartofi

Printeaza

 Ciolan afumat de porc cu varza si cartofi din: picioare de porc afumate, cartofi, varza murata, untura, chimen, zarzavat pentru supa, smantana, boia.

Ingrediente:Ciolan afumat de porc cu varza si cartofi

  • 2 picioare de porc afumate
  • 1 kg cartofi
  • 1 varză murată
  • 2 linguri untură
  • 1 lingură chimen
  • zarzavat pentru supă (1 mor­cov, 1 păstârnac, 1 ceapă, 1 ţelină mică)
  • 1 pahar smântână
  • boia de ardei dulce sau iute

Mod de preparare:

Pui la fiert în aceeaşi oală picioarele de porc şi zarzavatul tocat în apă cât să le cuprindă. Varza o toci şi o căleşti în untură, cu boia şi chimen până se înmoaie puţin, apoi pui apă şi o laşi la fiert la foc uşor.

Peste ea aşezi şi ciolanele. Cureţi şi cartofii şi îi pui la fiert în zeama rămasă de la ciolane. Zeama groasă şi afumată rămasă de la fiert, care este deja scăzută, o amesteci cu smântână şi o torni peste mâncarea care este gata.

Aşază într-un castron mare, aşa: carnea la mijloc, varza în jurul ei şi pe margine cartofii. Peste ele pui zeama scăzută cu smântână, alături de un ardei iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.