Ciolan afumat cu prune uscate

Printeaza

Ciolan afumat cu prune uscate din: ciolan afumat, prune uscate, zahar, praz, praf de mustar, bere neagra si cuisoare.

Ingrediente:Ciolan_afumat_cu_prune_uscate

  • 1 ciolan afumat
  • 150 g prune uscate
  • 4 linguri de zahar
  • 2 fire de praz
  • 1 lingura cu praf de mustar
  • 250 ml bere neagra
  • 3 cuisoare

 

Mod de preparare:

Speli bine cio­lanul şi îl aşezi într-o tavă. Dacă este prea sărat, îl fierbi în apă timp de 30 de minute şi apoi arunci zeama. Amesteci zahă­rul cu praful de muştar şi cu o lingură de bere. Ungi cu acest amestec ciolanul. Torni apoi restuld e bere si presari cuisoarele.

Acoperi tava cu folie de aluminiu şi laşi la cuptor timp de 2 ore. Intre timp, laşi pentru 30 de minute prunele într-un vas cu apă rece, după care le pui alături de ciolan. Serveşti ciolanul cald şi îl decorezi (opţional) cu frunze de praz.

Ciolan afumat cu prune uscate

Ciolan_afumat_cu_prune_uscate

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Delicios ciolanul afumat

  2. Delicioasa toata retete, ciolanul merge perfect cu prunele uscate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.