Ciocolată de casă mentolată

Printeaza

Ciocolată de casă mentolată din: zahar, lapte praf, unt, zeama de lamaie, cacao, zahar vanilat, ceai de menta si apa.

Ingrediente:Ciocolata_de_casa_mentolata

  • 500 g zhaar
  • 500 ml lapte praf
  • 200 g unt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 100 g cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3-4 plicuri ceai de menta
  • 250 ml apa

 

Mod de preparare:

Pentru a obţine o ciocolată fină, cerni cacao împreună cu laptele praf. Din apa fierbinte şi pliculeţele de ceai, prepari o infuzie pe care o pui să fiarbă la foc mic, împreu­nă cu zahărul, până obţii un sirop gros, în care torni’zeama de lămâie, lei vasul de pe foc, pui 1^0 g unt şi amesteci până se topeşte.

Incorpo­rezi cacaua, laptele praf şi vanilia, mixând energic. Tapetezi o tavă cu folie de plastic, ungi cu untul rămas şi pui compoziţia în strat unform. Dai la rece până a doua zi. Pentru a porţiona ciocolata, foloseşti un cuţit uşor încălzit, trecut prin unt sau for­mele pentru fursecuri, dacă ai turnat ciocolata în strat subţire.

Ciocolată de casă mentolată

Ciocolata_de_casa_mentolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.