Ciocolata de casa cu nuca si merisoare

Printeaza

Ciocolata de casa cu nuca si merisoare din: lapte praf, zahăr, apă, cacao, unt (82% grasime), nuca, merisoare dezhidratate.

Ciocolata_de_casa_cu_nuca_si_merisoare

Ingrediente:

  • 500 g lapte praf
  • 100 g zahăr
  • 200 ml apă
  • 3 linguri de cacao
  • 50 g unt (82% grăsime)
  • 30 g nucă
  • 30 g merişoare deshidratate

Mod de preparare:

Intr-o crăticioară, pune apa la fiert cu zahărul. Amestecă până se topeşte zahărul şi obţii un sos lipicios, la de pe foc şi adaugă untul.

Amestecă şi lasă siropul să se răcească (acesta este un pas foarte important pentru reuşita reţetei: cu cât e mai rece siropul, cu atât se întăreşte mai bine ciocolata), într-un bol, combină laptele praf, cacaua, miezul de nucă şi fructele deshi­dratate.

Toarnă siropul peste amestecul de lapte praf, cacao, nucă şi merişoare. Pune compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (ca să nu se lipească) şi dă la rece 2-3 ore sau până se întăreşte complet.

Ciocolata de casa cu nuca si merisoare

Ciocolata_de_casa_cu_nuca_si_merisoare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.