Ciocolată cu lichior

Printeaza

Ciocolată cu lichior din: lichior, ciocolata neagra, unt, lapte condensat, fistic, alune de padure, biscuiti, smochine, bezele, ciocolata alba.

Ingrediente:Ciocolata_cu_lichior

  • 50 ml lichior
  • 200 g ciocolata neagra
  • 20 g unt
  • 100 g lapte condensat
  • 75 g amestec fistic si alune de padure
  • 75 g biscuiti
  • 6-7 smochine
  • 200 g bezele albe
  • 150 g ciocolata alba

 

Mod de preparare:

Se unge şi se tapetează o tavă care se lasă la îndemână. La bain-marie se pun lichiorul, ciocolata neagră, untul şi laptele condensat si se amestecă pentru a topi untul. Se scoate apoi de la bain-marie şi se lasă să se răcorească.

Se adaugă fisticul uşor măruntit, alunele de pădure, smochinele, bezelele şi biscuiţii fărâmiţaţi uşor şi 100 g ciocolată albă.

Se amestecă, iar compoziţia obţinută se pune în tava pregătită. Se lasă la rece pentru 3 ore. Pentru servire, se topeşte restul ciocolatei albe şi se toarnă peste ciocolata de la rece, după ce ciocolata albă s-a răcorit un pic. Se lasă să se închege şi se taie.

Ciocolată cu lichior

Ciocolata_cu_lichior

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.