Ciocolata cu inghetata

Printeaza

O reteta de ciocolata cu ingheatata din: ciocolata amaruie, unt, oua, zahar, tos, faina, frisca, ingehatata, sirop de ciocolata si ciocolata rasa pentru ornat.

Ingrediente:Ciocolata cu inghetata

  • 250 g ciocolată amăruie
  • 150 g unt
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr tos
  • 80 g făină
  • 200 ml frişcă
  • 500 ml îngheţată
  • sirop de ciocolată
  • ciocolată rasă pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se prepara blatul de ciocolata: se incinge cuptorul la 180C. Se unge o forma si se da la frigider. Se topeste ciocolata in unt, la bain-marie.

Separat, se bat ouale cu zahar, apoi se adauga compozitia de ciocolata si faina; se inglobeaza bine, se omogenizeaza totul si se toarna in forma; se coace 20-25 de minute. Se lasa sa se raceasca in forma.

Cand blatul s-a racit se taie bucati si fiecare dintre ele se acopera cu rozete de frisca. Deasupra si aseaza cate o portie de ingheatata si se decoreaza dupa fantezie.

Ciocolata cu ingheatata

Ciocolata cu inghetata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.