Ciocolată cu cremă de branză

Printeaza

Ciocolată cu cremă de branză

Ciocolată cu cremă de branză

Ingrediente:

  • 500 g brînză de vaci
  • 100 ml frişca lichidă
  • 100 g zahăr pudră
  • o portocală
  • 300 g ciocolată neagră
  • 100 g miezuri de nucă
  • 500 g cireşe
  • o linguriţă de purdră de scorţişoară
  • fructe de sezon

 

Preparare:

Cireşele se curăţă se sîmburi, se spală, se taie în jumătăţi şi se pun într-o strecurătoare. Ciocolata se topeşte la bain-marie şi se amestecă bine cu miezurile de nucă măcinate. Pe o hîrtie de copt prăjituri se desenează cercuri sau ovaluri şi se toarnă ciocolata.

Se lasă să se înitărească puţin, se aşază pe un sucitor ca să capete forma de bărcuţă şi se introduce la rece, ca să se întărească bine. Frişca se mixează, se amestecă bine cu brînză de vaci şi zahărul pudră.

Se adaugă sucul de la o portocală, pudra de scorţişoară, se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru zece minute.

Se scot bărcuţele de ciocolata de pe hîrtie, se pune cremă de branză şi se decorează cu jumătăţi de cireşe.

Ciocolată cu cremă de brînză

Ciocolată cu cremă de brînză.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. As incerca si eu sa prepar ciocolata cu crema de branza. Mi-e pofta de ceva dulce.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.