Ciocolata cu biscuiti

Printeaza

Ciocolata cu biscuiti2.jpgCiocolata cu biscuiti

Ciocolata cu biscuiti

Ingrediente:

  • 500 g biscuiţi simpli
  • 11/2 pachet margarina
  • 40 nuci prăjite si zdrobite (sau alune)
  • 100 g cacao
  • 3 pahare de vin cu zahăr
  • 3/4 cană cu lapte
  • (200-220 ml), arome după dorinţă (rom, coajă de portocala, vanilie)

 

Mod de preparare:

Se amestecă cacaua cu zahărul, se toarnă laptele puţin câte puţin amestecând mereu şi se pune la fiert. Când dă în clocot, se adaugă margarina şi se mai ţine pe foc să se topească.

Se amestecă continuu. Se dă la o parte, se adaugă biscuiţii daţi prin maşina de tocat carne, nuca sau alunele tăiate şi aromele.

Se amestecă bine să se încorporeze complet. Se toarnă pe un platou, se aranjează marginile cu cuţitul, se presară cacao amestecată cu zahăr, iar deasupra se presara cu nucă de cocos.

Se poate orna cu jumătăţi de nucă, de alune, boabe din dulceaţă, stafide macerate în rom etc. Se lasă să se răcească bine şi se taie în pătrate sau triunghiuri, numai când servim.

Ciocolata cu biscuiti

Ciocolata cu biscuiti.jpg   Ciocolata cu biscuiti2.jpg   Ciocolata cu biscuiti1.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.