Ciocolata calda cu portocale
PrinteazaCiocolata calda cu portocale din: ciocolata, lapte, zahar, frisca, cacao, portocala, scortisoara, piscoturi.
- 100 g ciocolată cu 75% cacao
- 400 ml lapte
- 2 linguri lapte praf
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 100 ml frişca
- 1 lingură rasă cacao
- 1 portocală
- scorţişoară
- 4 pişcoturi
Mod de preparare:
Cacaua se amestecă cu laptele praf, zahărul vanilat, se toarnă treptat laptele amestecând încontinuu, apoi se încălzeşte aproape de punctul de fierbere.
Se adaugă ciocolata rasă şi un praf de scorţişoară şi se amestecă până se topeşte. Frişca se bate spumă, se taie patru felii de portocale, restul se stoarce.
Băutura de ciocolată se toarnă in pahare, se adaugă sucul de portocale şi se pune deasupra frişcă. Se decorează cu ciocolată rasă, pişcoturi şi felii de portocale.