Ciocolata alb-negru

Printeaza

O reteta delicioasa de ciocolata cu: lapte praf, zahar, cacao, margarina, ulei, nuci, esenta de vanilie.

Ingrediente:

  • 500 g lapte praf
  • 500 g zahăr
  • 4 linguri cacao
  • 1 margarină
  • ulei
  • nuci prăjite
  • celofan
  • 1 fiolă de esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Amesteci laptele praf cu margarina şi frămânţi un aluat, până nu mai sunt cocoloaşe. împărţi aluatul în 2 părţi egale.

Intr-o parte pui cacao şi amesteci bine.

Tai 4 bucăţi de celofan de mărimea unei coli de hâr­tie de A4 şi le ungi cu ulei.

Pui zahărul într-o oală, adaugi un pahar de apă şi laşi să fiarbă timp de 3-4 minute.

Jumătate din acest sirop îl adaugi peste aluatul cu cacao, îl ames­teci bine şi repede, apoi îl împărţi pe cele 4 foi de celo­fan.

Inmoi mâna în ulei şi întinzi bine foile de ciocolată.

Repeţi operaţiunea cu aluatul alb (în care adaugi esenţa de vanilie) pe care îl întinzi peste alliatul de cacao.

Presari pe fiecare bucată nuci prăjite şi tăiate cât mai mărunt.

Cu aju­torul celofanului formezi câte o ruladă din fiecare foaie.

Laşi ciocolata la frigider câte­va ore.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate te intereseaza si:

Tort cu fructe de padure si ciocolata

Tort cu fructe de padure si ciocolata

Tort cu fructe de padure si ciocolata din: oua, zahar, faina, ulei, zahar vanilat, frisca, ciocolata, fructe de padure, amidon, coniac. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 6 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat Pentru cremă şi decor: 600 ml frişcă lichidă 200 g ciocolată cu lapte 400 g fructe de […]

Ciocolata cu capsuni

Ciocolata cu capsuni

Ciocolata cu capsuni din: apă, zahar, lapte praf, cacao, unt, extract de vanilie, suc de căpşuni.   Ingrediente: Pentru stratul de cacao: 90 ml apă 170 g zahăr 240 g lapte praf 40 g cacao 120 g unt extract de vanilie Pentru stratul de căpşuni: 100 ml suc de căpşuni (din 250-300 g căpşuni) 150 g […]

Reteta zilei: Mousse de ciocolata cu vanilie

Mousse de ciocolata cu vanilie din: gelatina, apa rece, apa calda, zahar, cacao, smantana, esenta de vanilie. Ingrediente:  ½ pachet de gelatină 1 lingura de apa rece ¼ ceasca apa fierbinte ½ ceasca de zahăr ⅓ ceasca cacao 1 ceasca smantana ½ linguriță esenta de vanilie   Mod de preparare: Adaugati jumătate dintr-un pachet de […]

Trufe cu ciocolata si mascarpone

Trufe cu ciocolata si mascarpone

Trufe cu ciocolata si mascarpone din: ciocolata, cacao, mascarpone, coniac, galbenus. Ingrediente: 300 g ciocolată 250 g mascarpone 2 gălbenuşuri 2 linguri cu coniac cacao   Mod de preparare: Rupe ciocolata în bucăţi într-un castron pe care îl pui în altul cu apă fierbinte. Amestecă din când în când şi, dacă este cazul, înlocuieşte apa din […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.