Ciocanele marinate in lapte

Printeaza

Ciocanele marinate in lapte din: ciocanele de pui, faina, praf de copt, chimion, coriandru, sare, piper, ulei, lapte, mustar.

Ingrediente:Ciocanele marinate in lapte

  • 16 ciocănele de pui
  • 500 g făină
  • 10 g praf de copt
  • câte 15 g chimion şi coriandru
  • câte 5 g sare şi piper cayenne
  • ulei pentru prăjit

Pentru marinada:

  • 500 ml lapte bătut sau zer
  • 25 g muştar Dijon
  • 5 g sare
  • un praf de piper
  • un praf de piper cayenne

 

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele pentru marinată într-un bol adânc şi adaugă ciocănelele. Lasă-le la marinat peste noapte, la frigider.

Inainte de a găti carnea, las-o să ajungă la temperatura camerei, încălzeşte uleiul într-o tigaie adâncă. Amestecă făina cu condimentele.

Scoate bucăţile de pui din marinată şi dă-le prin făină, acoperindu-le bine. Prăjeşte-le până devin aurii pe toate părţile. Poţi cresta ciocănelele, ca să se prăjească bine în interior. Prăjeşte pe rând toate bucăţile.

Serveşte cu salată verde sau cartofi copţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.