Ciocanele in marinata de lapte batut

Printeaza

Ciocanele in marinata de lapte batut din: ciocanele, lapte, faina, oregano, cimbru, zahar, ardei, busuioc, rosii, coriandru, porumb, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Ciocanele in marinata de lapte batut

  • 6 ciocănele de pui
  • 1 l lapte bătut
  • 200 g făină
  • coajă rasă de lămâie
  • sare
  • piper
  • boia iute oregano
  • cimbru
  • 90 g zahăr
  • 5 roşii cherry
  • 1 ardei iute roşu
  • pătrunjel
  • busuioc
  • coriandru
  • boabe de porumb
  • 250 ml ulei

 

Mod de preparare:

Speli bucăţile de pui, după care le pui într-un castron cu lapte bătut şi un vârf de sare, înfoliezi ciocănele­le de pui şi le dai la frigider pentru 24 de ore. Amesteci făina cu coaja de lămâie, sare, piper, boia iute, oregano şi cimbru.

Treci fiecare bu­cată de pui prin amestecul pregătit şi le prăjeşti în ulei încins, până capătă o uşoară culoare aurie, punându-le apoi pentru 10 minute în cuptorul preîncălzit.

Intre timp, pregăteşti sosul. Caramelizezi zahărul fără să îl arzi. Adaugi roşiile cherry tăiate pe jumătate, ardeiul iute rondele, boabele de porumb (conservă), frunzele de busuioc, pătrunjel şi coriandru verde.

La sfârşit, torni acest sos peste bucăţile de pui.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.