Ciocanele de pui glazurate cu legume

Printeaza

Ciocanele de pui glazurate cu legume din: fasole verde, mazare, ciocanele de pui, ceapa rosie, ardei capia, cartofi noi, ulei de masline, miere, portocala, rosii, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Ciocanele_de_pui_glazurate_cu_legume

  • 300 g fasole verde congelată
  • 200 g mazăre congelată
  • 4 ciocănele
  • 1 ceapă roșie
  • 4-6 cartofi noi
  • 2 ardei capia
  • 4 linguri ulei măsline
  • 1 lingură miere
  • 1 portocală
  • 3 roșii
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăță cartofii și se pun la fiert, fără a fi lăsăți însă să fiarbă complet. Se alege o tigaie potrivită în care se încinge puțin ulei de măsline. Se curăță și se toacă ceapa mărunt, apoi se rumenește în uleiul încins. Când a căpătat o culoare maronie, se adaugă fasolea și mazărea decongelate și scurse de apă, roșiile tăiate felii și ardeii tocați cubulețe.

Se călesc toate timp de 5 minute. Se stropesc cu zeamă de portocală și se potrivesc de sare și piper. Ciocănelele de pui se freacă cu sare, cimbru, piper și ulei. Se frig în cuptorul încins, acoperite cu folie.

După 15 minute, se îndepărtează folia și se glazurează cu miere. În aceeași tavă se răstoarnă și amestecul de legume și cartofii tăiați felii. Se mai dau la cuptor pentru încă 5-10 minute.

Ciocanele de pui glazurate cu legume

Ciocanele_de_pui_glazurate_cu_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.