Ciocănele de pui cu muştar şi caise
PrinteazaCiocănele de pui cu muştar şi caise din: ciocanele de pui, caise, zeama de lamaie, mustar de dijon, zahar brun, brandy si worcestershire.
- 4-6 ciocanele
- 8 caise bine coapte
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1/4 ceasca mustar de Dijon
- 3 lingurite zahar brun
- 1/4 ceasca brandy
- 1 lingurita sos Worcestershire
Mod de preparare:
Presăraţi sare şi piper pe carne. Opăriţi caisele şi jupuiţi pielea, apoi tocaţi-le cuburi nu foarte mici şi stropiţi-le cu sucul de lămâie; adăugaţi muştarul, zahărul şi brandy, amestecaţi bine. înfăşuraţi fiecare ciocănel în folie de aluminiu, punând peste carne câte 1 lingură de sos de caise.
Puneţi grătarul la cca 15 cm deasupra jarului. Frigeţi ciocănelele împachetate cca 30 min, întorcându-le o dată. Desfaceţi folia şi puneţi-le din nou pe grătar. Puneţi cu grijă sosul din folie peste sosul rămas nefolosit. Rumeniţi-le pe grătar cca 15 min, întorcându-le frecvent şi ungându-le cu sos.
Ciocănele de pui cu muştar şi caise
Pofta buna!