Ciocănele de pui cu legume asortate

Printeaza

Ciocănele de pui cu legume asortate din: ciocanele de pui, miere, otet balsamic, boia dulce, sare de mare, ulei de masline, cartofi noi, sparanghel verde, rosii cherry si cimbru.

Ingrediente:Ciocanele_de_pui_cu_legume_asortate

  • 8 ciocanele de pui
  • 1 lingura miere fluida
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingura boia dulce
  • sare de mare
  • piper
  • 4 linguri ulei de masline
  • 800 g cartofi noi
  • 500 g sparanghel verde
  • 250 g rosii cherry
  • 4 fire cimbru

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se spală ciocănelele sub un jet de apă rece şi se şterg cu prosoape de hârtie. Se ameste­că mierea cu oţet, boia, sare, piper şi împrejur cu acest amestec şi se aşază în­tr-o formă mare. Se spală bine cartofii, se taie în două,pe lung, se amestecă îm­preună cu 2 linguri de ulei şi se sărează.

Se repartizează de jur împrejurul ciocă­nelelor; se coace la cuptor cea 35 min. Se întorc din când în când de pe o parte pe alta. Intre timp se spală legumele. Se decojeşte sparanghelul în dreptul treimii inferioare, se îndepărtează cape­lung. Se unge sparanghelul cu restul de ulei şi se sărează.

Se adaugă în tava cu pui, împreună cu roşiile şi firele de cim­bru, în ultimele 15 min. de coacere. Dacă este nevoie, după primele 7 min. de coacere se mai adaugă puţină apă. Se ornează cu un fir de cimbru proaspăt.

Ciocănele de pui cu legume asortate

Ciocanele_de_pui_cu_legume_asortate

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Corina Calinescu

    astept sa se decongeleze ciocanelele si gatesc putin mai tarziu 🙂

  2. Arata foarte bine 🙂

  3. Tare combinatia asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.