Ciocanele cu masline

Printeaza

Ciocanele cu masline din: ciocanele de pui, ceapa, ulei, usturoi, ghimbir, masline, lamaie, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Ciocanele_cu_masline

  • 8-10 ciocanele
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei
  • 4 catei usturoi
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • 200 g masline fara samburi
  • o lamaie
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se parlesc ciocanelele la flacara aragazului, se spala si se usuca in servete de hartie. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei incins. Se adauga usturoiul feliat. Se pun si ciocanelele, se presara cu sare, piper si se lasa pana ce se rumenesc.

Se adauga maslinele, ghimbirul si lamaie feliata, se acopera cu apa si se lasa la fiert sub capac 30 de minute. Apoi se inlatura capacul si se mai fierb 10 mintue sa scada sosul. Se aduce la masa cu lamaie si patrunjel.

Ciocanele cu masline

Ciocanele_cu_masline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.