Cinkaluk

Printeaza

Un preparat popular, întâlnit în satele din Malaiezia cu crevete, sare, orez fiert, ceapa esalota, chilii si  suc de lamaie.Cinkaluk

preparat specific malaiezian

Crevetele se spală în apă de mare, după care se scurge. Se pune sare şi se adaugă puţin orez fiert. Ameste­cul se toarnă într-un borcan. Se aco­peră şi se lasă patru săptămâni la fermentat.

Când lichidul devine roz, înseamnă că orezul şi sarea s-au di­zolvat, iar compoziţia, acum mai limpede, e gata. Cinkaluk se ser­veşte ca aperitiv, cu ceapă eşalotă, chilii şi puţin suc de lămâie ori se mănâncă împreună cu orez, peşte şi vegetale.

Este foarte, foarte sărat şi greu de dat după gustul european. Poate fi recunoscut, de la distanţă, după mirosul său pătrunzător şi inconfundabil.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.