Cinci retete culinare pentru Revelion
PrinteazaCinci retete culinare pentru Revelion:
Ciorba radauteana ca-n Bucovina
Facebook Ciorba radauteana din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei, telina, sare, boabe piper, usturoi, oua, smantana, otet de mere si verdeata. Ingrediente: 500 g piept d epui 2 cepe 2 morcovi un ardei o telina radacina sare 3-4 boabe piper o capatana usturoi 4-5 oua 300 g smantana 2-3 linguri otet de mere sau…Read more »
Croissante cu unt
Facebook Croissante cu unt din: drojdie, lapte, unt, sare, zahar, zahar vanilt, faina, unt si ou. Ingrediente: 20 g drojdie 250 ml lapte 3 linguri unt topit o lingurita sare 4 linguri zahar 1-2 pliculete zahar vanilat 440 g faina 150 g unt ou pentru uns Mod de preparare: Se taie drojdia mărunt sau…Read more »
Zacusca gustoasa de dovlecei
Facebook Zacusca gustoasa de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ardei gras, ulei, pasta de tomate, suc de rosii, zahar, foi de dafin si boabe de piper. Ingrediente: 2 kg dovlecei fragezi 4 kg dovlecei mari 1 kg ceapa 4 kg ardei gras (sau gogosari) 500 ml ulei 200 g pasta de tomate 200 ml suc de…Read more »
Cod la gratar cu legume
Facebook Cod la gratar cu legume din: file de cod, sare de mare, piper, cimbru, rosii cherry, ceapa, ulei de masline, oet balsamic, miere si patrunjel. Ingrediente: 8 bucati file de cos sare de mare piper negru macinat cimbru uscat si macinat 400 g rosii cherry 300 g ceapa mica 3-4 linguri ulei de masline…Read more »
Cotlet de porc cu ciuperci
Facebook Cotlet de porc cu ciuperci din: cotlet de porc, sare, piper, unt, ulei de masline, sparanghel, nucsoara, zeama de portocala, ciuperci, cimbru si usturoi. Ingrediente: 4 bucati cotlet de porc sare piper negru macinat 100 g unt 3-4 linguri ulei de masline 400 g sparanghel un praf nucsoara zeama de la o portocala 300…Read more »