Ciakciuca

Printeaza

O reteta cu specific algerian din: cartofi, ulei, ceapa, ardei gras, carnati de oaie, rosii, oua, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Ciakciuca

  • 1 kg cartofi
  • 9 linguri ulei
  • 7 cepe tăiate mărunt
  • 7 ardei graşi, diferit coloraţi
  • 8 cârnaţi din carne de oaie
  • 500 g roşii
  • 5 ouă
  • cimbru
  • sare şi piper, după gust

 

Mod de preparare:

Se fierb în apă clocotită cu sare cartofii curăţaţi de coajă, tăiaţi cubuleţe. Se prăjesc câmaţii în tigaia cu ulei încins. Se scot cârnaţii şi se aşează pe platoul de servit pe margine. Se călesc în acelaşi ulei, pe rând, cartofii, ceapa, ardeii şi roşiile tăiate rondele fine.

Se sărează, se piperează şi se adaugă cimbrul peste toate aceste ingrediente puse într-un vas mai mare şi se amestecă bine. Se face o omletă din ouă şi se amestecă. Se răstoarnă mâncarea pe platoul de servit, într-o movilă, în centrul ei.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.